BARBARA MULLER & MASTERCLASSES

 

 

MASTERCLASSES

 

Barbara Muller en haar team hebben diverse inspirerende masterclasses ontwikkeld voor particulieren, organisaties (non profit en profit), overheid, gemeentes en scholen die bereid zijn ‘om’ te denken en daarmee bereid zijn een nieuwe wereld te betreden.
Deze masterclasses worden georganiseerd in Stokholm, een prachtig monumentaal pand in Dordrecht.

 

 

Stokholm Dordrecht

 

 

 

BARBARA & STOKHOLM CHANGEMAKING COMMUNITY

 

Als kind ervaarde ik het leven als een groot avontuur, elke dag lagen er nieuwe ontdekkingen op me te wachten. Dagelijks verwonderde ik me over de wereld buiten ons huis, maar ook mijn innerlijke wereld was onbegrensd. Ik was een vrij, ongeremd en onbevangen kind, dat graag mensen om zich heen had. Ik hield mijn handen open voor wat komen ging en haalde het maximale uit de dagen die uitgestrekt voor me lagen. Deze vanzelfsprekendheden, verloor ik tijdens de pubertijd. Halverwege de twintig, was ik dusdanig verdwaald, dat ik niet meer wist wie ik was. Het kind in mij was gedoofd. Ik bezocht een psycholoog, die mij hielp mijn weg terug te vinden. Ik heb last gehad van de vernietigende kracht van maatstaven, waaraan ik dacht te moeten voldoen. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben, destijds voelde ik me onbegrepen en alleen.

 

Als kind wordt ons geleerd onszelf te verliezen. Dat begint als pasgeborene en gaat soms door tot de dood. Denk aan de vaak goedbedoelde voorzichtigheid van ouders die hun kinderen beschermen. Hen te vormen naar het beeld dat zij in gedachten hebben over hun kind. Hun levenspad vooraf al uit te stippelen, angsten over te dragen. “Pas op, je kunt heel hard vallen.” “Kies maar voor de veilige weg.” “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.” Het mooiste antwoord dat een kind kan geven op de vraag: “Wat wil je later worden?” is “Ik ben al.”

 

Op zekere dag bedenk je, wie was ik ook alweer? Je hebt je leren aanpassen aan mensen, je wilde aardig gevonden worden, pleasen, erbij horen. Ging relaties aan, waarbij je ook weer rekening hield met de ander. Wat waren de dromen die je als kind had? Probeer die terug te halen. Gedachten als: ik ben nu toch te oud, het is te laat, had ik toen maar, dat kan ik niet, dat moet misgaan, ik weet niet waar ik moet beginnen, wat als ik faal, ik durf niet te springen en ik kies liever voor veiligheid, komen bij de meeste mensen voor die iets willen veranderen in hun leven maar het tegenhouden door deze stroperige, hardnekkige gedachten. Gevangen in een web van zogenaamde veiligheid blijf je daar zitten. Met mentale en fysieke klachten tot gevolg. Het enige waar je naar verlangt is THUISKOMEN bij jezelf.

 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe bevrijdend het is door deze angsten heen te breken. Niet dat ik het niet spannend vond, maar ik besloot volledig te vertrouwen op mezelf en het universum. Met mijn werk, mijn missie, maar ook in mijn persoonlijke leven.

 

Iedere dag kun je opnieuw beginnen, iedere dag kun je verandering aanbrengen, knopen doorhakken en dichter bij jezelf komen. Een verbinding maken met je hart. Heb daarbij geduld en wees lief voor jezelf, want dit proces heeft tijd nodig.

 

Het kind in mij is terug en zal, zolang ik leef, niet meer van mijn zijde wijken. Ik heb geleerd goed voor mezelf te zorgen en van mezelf te houden. Dit maakte dat er een onuitputtelijke bron van liefde en kracht vrij is gekomen, die ik onbegrensd uit kan delen. Met een grote vastberadenheid, geef ik dat, samen met ons inspirerende team, door aan jou. Opdat jouw licht weer gaat stralen. Jij tot je recht komt. Dat jij je grenzen durft te verkennen en te verleggen. Je ware potentieel ontdekt. Weer gelooft in waar jij toe in staat bent. Want wat jij gelooft, is bepalend voor wat je kan en zal doen. Ik hoop je te begroeten in de Stokholm Changemaking Community en dat jij net als ik gaat beleven wat voor moois, verrassends en liefdevols er op je pad komt, wanneer je in jezelf investeert.

 

Ik ben ervan overtuigd dat in ieder mens een changemaker zit. Of het nu groot is of klein, jij kan de wereld wat mooier maken en met elkaar kunnen we haar verlichten.
Geniet van ons veelzijdige aanbod en geniet bovenal van het leven en alle kansen die het jou aanreikt.

 

Liefs, Barbara ❤️
Auteur, Founder Stichting het Babyhuis, Stichting Beschermde Wieg en Stichting Stokholm Changemaking Community, Ashoka Fellow